Pożywne i zdrowe śniadanie to podstawa dobrego samopoczucia przez resztę dnia. Smoothie bowl na bazie bananów i otrębów owsianych, wzbogaconych czereśniami i wiórkami kokosowymi to sposób na dawkę energii w lekkim i przepysznym wydaniu.
Składniki (2-3 porcje)
- chipsy bananowe Kresto,
- czereśnie koktajlowe Il Conte Di Roma,
- wiórki kokosowe Kresto,
- 1 świeży, dojrzały banan,
- 1 szklanka jagód (mogą być mrożone, wcześniej nie trzeba ich rozmrażać),
- 400 ml jogurtu greckiego,
- 4 łyżki bardzo drobnych otrębów owsianych,
- miód (opcjonalnie).
Wykonanie
- Jogurt blendujemy wraz z jagodami oraz 1/2 soku spod czereśni. Jeżeli smoothie wymaga według Ciebie dosłodzenia, to dosładzamy je miodem. Dodajemy otręby i dokładnie mieszamy.
- Banana kroimy w plasterki.
- Wykładamy smoothie do miseczek, układamy na nich banany oraz chipsy bananowe, czereśnie i wiórki kokosowe.
- Smoothie na śniadanie możemy przygotować wieczorem, przykryć miseczki folią spożywczą i rano na 15 minut przez spożyciem wyciągnąć, aby zawartość się ogrzała.
Życzymy Smacznego, pożywnego śniadania 🙂
Przeczytaj także:
Bombowo witaminowy deser z banana, nektaryny i kiwi z dodatkiem chrupiących puffingowanych owoców.
Przepis na bombowo witaminowy deser z banana, nektaryny i kiwi z dodatkiem chrupiących puffingowanych owoców. Wspaniały deser, który jest prawdziwą, naturalną bombą witaminową – doskonale sprawdzi się w upalne dni przynosząc słodką chwilę pysznego orzeźwienia i witaminowy zastrzyk owocowej energii.